Indfald / Udfald

FRESH FIZZ: ny energizing drinks

Og så lige her på kvindernes kampdag. En soft drink revolution:

Det’ new bizz. 
Nu skal I godt nok høre. Vi har vanen tro rygende travlt. Som den anden dag, hvor Madsen og jeg var talere hos Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering, som ønskede ny webstrategi. Vi leverede scenevante og veloplagte vores mediekommu-pakke nr. 1: ‘Medietsunamien - dér stod bladbranchen med bukserne nede‘. Folk knuselsker, når Madsen spiller den store farlige computer, der æder mig, den lille trykte avis. Sikken en applaus (og man sender sin gamle method acting-lærer en venlig tanke).
Det, vi prøver at sige er, at OMF expander, så det sjasker, ok. Kommunikative, merkantile løsninger langes over disken, og vi kan da godt løfte sløret for, at indsatsen på søgemaskineoptimeringen har trukket en del kunder til. Shit, vi ligefrem skider millioner af individuelle besøgende på vores site, og de kommer igen og igen, for OMF har sat sig på den børsnoterede guldgrube, der hungrer efter events og livsstilprodukter med KANT, ik. Ikke bare en småskæv ide, nej nej, de vil ha dybt liderlig, flosset undergrundskant og originale budskaber, der tør larme og sætte nye standarder (i den forb. stort tillykke til Danske Bank). Vi skal ha fat i firstmovers’ne. AFSTED KLOKKENNU, pr-bussen kører, og ombord skal: VISA Elektron-segmentet, mage til forbrugsbevidsthed findes ikke i nogen anden befolkningsgruppe, og avantgardisterne der besøger CIFF to gange om året, dem kommer vi ikke uden om. Og som 3. hovedmålgruppe: dem fra Douglas Entertainment og øvrige demografier, der ser anal-smalt tv med Emil Thorup (aj, så vildt, han ik’ er bøs’). Her ligger kapitalen, her sigter vi, og her rammer vi tyrens øje ved hornene.
 

EN STILET(TO) DRINKS // FRESH FIZZ

Ka man virkelig det?!
Madsen og jeg har ikke finpudset den her, vel. Vi har bare kløvet et stykke træ på midten og spørger et allerede gravet hul i markedet:
KUNNE man lave en energidrik, der appellerede lidt til kvinder med sans for modedingenoter og smarte, højhælede sko. Sådan en low calory, stilet drik uden alkohol og måske i douche pasteller?? Gå nu lidt med os her…
Det vilde kunne være at skabe et eller andet både grafisk og organisk mønster og så måske på en eller anden vanvittig original måde få inkorporeret ordet VITAMIN i navnet.
Tænker vi den helt til ende, så kan Fresh Fizz blive den foretrukne plastflaske i enhver urbanistellas reklame/kunstner-net, cuuuute. Hvem ved, måske fylder hun og alle hendes girlfriends den op med vand igen, og så har vi en omvandrende reklamesøjle.
Smagen skal være tilpas frisk, men uden brus, så den også kan bruges som mixer til long drinks. Og endnu et step ud af vanetænkningen: Kunne vi måske initiere et samarbejde med DAFI og booste Fresh Fizz som sponsdrik ved modeshows på Rådhuset etc. Vi tør slet ikke tænke på størrelsen af det her støderprodukt. Fra nice to have til need to have på rekordtid. Men får lyst til at forme et origami-dyr, som ligner en karamel, men i virkeligheden er en tampon. Arrghghh, Fresh Fizz kunne så indgå som en del af en flabet goodiebag rummende drikken samt et bed-head-hårprodukt fra Dennis Knudsen ved næste Beauty Awards. Lige pludselig får vi tilmed en ætsende lyst til at hive Tina Bilsbo ind over som ambassadør for Fresh Fizz. Alternativt Ziggy Noreen, hvis Bildsbo er for travl.

VIL DU OS’ HA’ EN FRESH FIZZ?

OMF JULEKORTET 2012!

Os Med Fax sender jer hermed årets julehilsen. Det kram, der får dig til at gå efter kråsen. Vi takker for et flot år, hvor vi har væltet os i penge og opgaver. Mer’ af det i det 2013!
Efter et hektisk år i Faxen, har vi vel alle behov for at smide Lloyd skoene og den professionelle etikkette. På Fortunen, torsdag d. 20/12 kl. 21:00, er der mulighed for at se hinanden an uden for de professionelle rammer. Der løsnes op for den formelle facon vha. en gratis fustage øl.
FB event her.

Omkring tilblivelsen af årets julekort:
Vi havde en ubændig trang til at tænke skævt/uhørt kreativt og engagerede således TEKO Designskole. 2. års eleverne fik stillet som semesteropgave at designe årets julekort for OMF. I briefet til de deltagende blev lagt vægt på at indfange den rasende internationale udvikling, OMF har oplevet det forgangne år. Og videre: “Os Med Fax skal kunne kommunikere noget solidt, urokkeligt, men samtidig også et brusende krav om at komme ud over stepperne”, som det hed sig.

I juryen sad: Olafur Elliason, Trine’s Wardrobe og en praktikant fra Henrik Vibskov butikken.
Vinderen blev fundet ved en festlighed i en privat lejlighed i en gård på Vesterbro. Ved lejligheden læste Olafur begrundelsen op i en helt mørkelagt pejsestue. I kan nok tænke jer, at sanserne blev vakt. (Altså, ALT dirrede.)
“Udtrykket opsummerer flot den grafiske linje, som har været definerende for året 2012, især repræsenteret gennem det genoplivede -dog noget anæmiske – Kødbyen. Det er med stolthed, at vi kan sige, at i med nidkær snilde har formået at illustrere den FEDME, der er OMF’s DNA. Af hjertet tak.”

Jamen, god jul & vi forhandles ved. Alle takster stiger med 18% pr. januar 2013.

Os Med Fax

Folket: “Hvad skete der?” OMF: “Vi er tilbage… med en Volvo.”


Der er blevet snakket godt i krogene om den ‘larmende stilhed’ hos Os Med Fax de sidste par måneder. Både slynglerne fra Rotary og kammersjukkerne i Lions-klubben har kæftet op ved de sidste mange sammenkomster. – Selv ikke under fugleskydningen forrige weekend kunne vi gå i fred. Vort fravær på bjergtinden af en forretningsscene er blevet the talk of town, eftersom resultatet fra 2011, indskrev os i den københavnske Sillicon Valley-liga. (Hashtag i bare det topic). Hvorom alting er: Det er blevet os magtpåliggende, at italesætte begivenhedernes gang for det offentlige Danmark. Hvor har OMF været de sidste par måneder?

Der skete hverken værre eller bedre end, at en grum virus kilede sig vej til hele intranettet, herunder hele venstre kontorfløj, fra møderum b7 på 3. og helt ned til den lille computer i kantinens brødmaskine. (Jamen, der er da også computersss i alting nu om dage) ((i det flg. bruger vi nutidsdatid for sportdramatisk effekt)) Vi opdager miséren ved, at der en spæd tirsdag i uge 22 ikke er friskbagt brød ved morgenmødet. Kantine-souchefen, Anne Strandplet, afviser muligheden for en menneskelig fejl. Her risler det koldt ned af ryggen. Der er noget galt i faxens inderste rygrad, computernetværket er nede. Vi får samlet alle systemnøgler, og eftersom alle bundter er intakte, går vi nu eksternt til værks. En vejrlig force majoure har lagt OS (med fax) ned. Alt fra Dataløn til Madsens vinter-sollampe er røget. Det er med en kold dræber af en it-regning, vi træder ind i sommerkvartallet! Sådan gik det til, og vi sadler naturligvis hurtigt krikken igen.

For gu’ er vi ukuelige, og new bizz ska’ bare i søen. Vi har forventningsafstemt og kilder netop nu en ny stor kunde med en andefjer, dér hvor det gør ritti godt. Den sorte streg i regningen fra systemsvigtet kan sagtens vendes, dersom VOLVO har bedt os testkøre deres direktørmodel.Det er i sandhed en svensker, vi gerne vil tættere på. Man ser lukt i pipelinen: joint ventures, nogle cooperative og kreative sparringer, og pludselig har vi et indkøbsnet med logo og kunst i trykken… Men lad os starte med starten.

OMF testkører en Volvo 

Hej og velkommen til Volvo 164

Den var i sin tid den dyreste personbil Volvo nogensinde havde lavet. Et dejligt vogntøj med 6 cylindere og en b30 motor. Læderstuen er sort og blød og køreglæden overvældende, hvadenten du kører den som familiebil eller bybil eller country car.

Vej grillzz: Samtlige frække forældrekællinger uden for fritten lignede en våd drøm med uforholdsmæssig meget fugt i fugen, men det er der råd for (det sagde Madsen lige)

Røg: Det er et plus med askebæger, hvem savner ikke den tætte luft i en prince 100 kabine? Og skulle børnene selv blive rygetrængende, findes der to askebægre på bagsædet også (igen: godt tænkt Volvo). Det enlige askebæger foran er rummeligt, vi tæller en cirka 40 skodder, røget ned til filteret.

Køreegenskaber: Motoren accellererer helt forrygende, hvis blot du har pladsen, så den kan strække ben. I den forbindelse:  Undgå foran billister. Også bagved. Det kan du markere med en katastrofeopbremsning. Heldigvis har Volvo 164 ikke servostyring, den kræver sin bilist og har desuden et fortræffeligt vejgreb. Sagt på godt dansk: En 164′er kræver, at føreren enten er i ualmindelig god form eller lesbisk.

Som nonnen sagde til sømanden: Den har været omkring og har set lidt af hvert, men det gør den kun bedre, smukkere, helt sin egen.


Madsen ved roret
 


Form følger funktion, genistregen/askebægeret
 


Smukkere end politiet tillader, jo, vi blev stoppet flere gange.
 


Brødmaskinen med indbygget computer bliver den afslørende termit.

OS MED DISCO DICK

Dette er en case beskrivelse.

Madsen sad en søndag i november og skulle skabe rammerne for den efterfølgende fredags klub på Bakken i Kødbyen. Madsen har frekventeret klubben månedligt siden den åbnede i 2010 og har kørt adskillige koncepter som Une Sélection d’Or, Singles Night (fordi han kun spillede 7 tommer vinyler, ikke fordi han manglede en kæreste), Wave, Christian d’Or is Disco Crazy og så videre og så hvidere. Se flyers for arrangementerne her; de er produkter af mødet mellem Madsen og Photoshop.

Madsen var lige op over rent tidsmæssigt, så den skulle have ekstra pondus denne gang. Dét har billedet med nylon shortsen og det der stykke kød der hænger ud + navnet Disco Dick. Klubben blev omgående et hit, hurra, Bakken blev så glad for Dick’en at de sponsorede en t-shirt produktion. Fotograf Polina Vinogradova dokumenterede aftenerne. Og så tog det fart. De tilknyttede mixtapes bliver postet på hele kloden via www, det tredje af slagsen har uropførsel i Kasper Bjørkes program på p6 Beat, d. 23. marts.

Klub: Godawski

Dette er en case beskrivelse.

Af og til ved man, når man rammer tyrens øje. Godawski er et sådan rent pletskud, helt uden om OBH. Godawski er en klub i nattelivet, der ujævnligt huserer på Bakken.

Den har sit ejendommelige liv og griber fat dér, hvor det rigtig klør og gør godt, for den fylder gæster med dansvorenhed og rørende glæde.

Tüxen har udviklet denne aften, og hun står for ALT, lige fra visuel identitet til musik booking, pr og afvikling.

Det siger lidt om OMF’s skolede tilgang samt den her ubestridte evne til ikke blot at bruge svampen, men også at kunne med kridtet.

Sort? Nøh, Godawski du. Vi gør os i lidt af hvert.

Den digitale flyverseddel:


Den anden digitale flyverseddel:

Kritik: Teateranmelder, Betty Nansens Teater


Dette er et eksempel på ord.

Der er en anmeldertrup ansat ved Betty Nansens, og jeg tilhører denne.

Der har været polemik omkring, hvorvidt et teater kan udøve metakritik. Det mener Tüxen nu godt, den kan. I hvert fald forsøger hun, ganske utøjlet, at beskrive og ytre mening om forestillinger i løbet af året.

Klip fra anmeldelse af Voices:

“…Flemming Enevold rørte med sin skolede stemme og ramte lige præcis inderligheden, trods den farlige flirt med svulstigheden, der tirrende stod på lur. Bamse-Morten havde en frenetisk energi, nuvel. Og ved Gud, Blæs kunne tale, så jeg hørte historien og ikke fremførelsen. Så langt så godt. Ikke en usympatisk scene, der var sat. Jeg havde bestemt håb.

Klip til godt ti minutter inde i stykket: Seks fremmede mennesker står og råber og spytter, og alt sammen for min skyld. Det føles imidlertid falsk og pappet, og jeg er ikke afslappet, men bliver tværtimod ramt på den grimme måde…”

Her er den hele.  

 

 

Essay i Københavner: Væltet på Vaginavej

Dette er et eksempel på ord.

Da magasinet til og fra Københavnerne udkom første gang, bidrog Tüxen med et essay.

Det blev langt og ærligt, og det står som noget ganske særligt; for Tüxen og måske andre. Tüxen er glad for, Maria gav mulighed for dette aftryk, og hun glæder sig til at levere til det nye magasin.

Hun lover, det bliver noget andet.

Opfordring: Køb Københavner / essay ligger HER

 

 

 

 

 

Monki Sneak Peek Party

Dette er en case beskrivelse.

Da det svenske, ret betydningsfulde, brand, Monki skulle præsentere deres Travel Collection 2012, blev Os Med Fax ‘fløjet ind’. Vores fine samarbejdspartnere Femmes Regionales stod for hovedingredienserne til denne begivenhed. Ikke desto mindre, da det kom til at løse og løfte det musikalske program, kom Os Med Fax på banen. Således blev dørene den 29. februar 2012 slået op til en lysende fashion event i butikken i Købmagergade. Aftenen var velbesøgt, havde godt med spons og selvstændighed, unge bloggers en masse, og musikken var selvsagt god.

Vi leverede:

Musikprofil + program + afvikling

dj-maraton: Esben Weile Nymåne (Frankie Teardrop), Ena Cosovic (Fagget Fairys), Cecilie Lassen, Cille Veje (De Gyldne Damers Klub), Christian d’Or, Tüxen

live act: The Echo Vamper

The Pocket // Kulturnatten 2011

Dette er en case-beskrivelse.
the Pocket og WDV Studio stod bag Kulturnattens efterfest i Tap1 på Carlsberg. Et stort venue, der rummer 3000 gæster. WDV Studio udliciterede musik-bookingen til Os Med Fax.

Temaet var Baggårdshistorier, og vi skulle således skabe et musikalsk line-up, der matchede det autentiske og nostalgiske udtryk, the Pocket ønskede at formidle. Tillige var udfordringen at lave festen, der udkonkurrerede 30 andre tilbud. Der tilmed var gratis.

Således knækkede vi den nød:

Maggie Talks:
Umiddelbart forinden var vi blevet kontaktet af et upcoming indie band, Maggie Talks, der søgte et venue til launchfest for en ny single og video. Bandet har et stort netværk og garanterede mange hundrede gæster foran scenen fra begyndelsen. Det eneste, de bad om til gengæld var en scene og gratis øl til gæsterne.
Således fik vi opbygget et solidt fundament for den fortsatte fest og sikret et stort fremmøde fra starten, hvilket er alfa og omega i et stort rum. Det dur ikke, når gæsterne kommer dryssende, så bliver der aldrig rigtig fyldt.

Ulige Numre:
Ulige Numre var lige på nippet til at bryde rigtigt igennem med “København”; en sang der var som skabt til aftenens tema. Vi nappede dem dér, hvor mange var spændte på at se dem live. Gruppen matchede perfekt koncept og tidsånd.

Kalle’s World Tour:
Kalle er Københavns gademusikant nummer 1. Han spiller trommer med boremaskine og alt, hvad han har ved hånden. Kalle skabte pudsige opbrud mellem de 2 live acts og fjernede fokus fra scenen under skift. Han samlede rummet omkring noget uventet, sjovt og samtidigt meget jordnært.

Djuna Barnes og Jean Von Baden:
2 af Danmarks bedste djs, der forstår alle crowds. De spiller til gulvet, men aldrig kedeligt.

Tjek WDV’s video fra aftenen. Det gik sgu godt.

OS MED FLYERS

Madsen har altid nørklet med grafik, tryk, tegning og siden datamaten blev allemands eje: billedbehandlingsprogrammer. Her er et par eksempler på flyers for egne arrangementer:

Markedspenetration 2012: PIKANTERI

Jeg har lavet ansatsen til denne post alt for mange gange, for sagen er, at alt stritter lige nu. Fokus, tanker, hår. Det er både for langt og for kort. Der er godt og skidt i dette raisonnement, Madsen. Lad os tage det positive spin på og advokere for, at der er en mening med stritten. Dersom, at ordene ter sig som hvidløgssmør på en plankebøf, får jeg lyst at tænke i streger og visualitet. Os Med Fax har en fristende, sexy-frivol opportunity for at penetrere markedet i 2012.

PIKANTE HUMØRTEGNINGER.

Bullet proof plan, hvis vi kigger på de kommercielle aspekter. Anni Lippert har basalt set ejet Se & Hør med hendes ugentlige, erotiske humørpille. Og jeg blev just tippet om Klaus Pagh’s verserende ‘brandsalg’, hvor Stig Lommer pigerne auktioneres bort.

Kort sagt: Lad os føre traditionen ind i 2012 med nye streger af frodige babser paneret i ‘hørt over hækken-jokes’.

Jeg mener det faktisk.

For øvrigt: Tak for filmen med afviklingen af dit nytårsbatteri. Fantastisk med de der sole, der går af på samme tid.

 

 

Fra intraen: ‘firmaets sociale momentum’

Madsen, okay. Jeg har lige 5, hvor headsettet hviler og afkøler til almindelig legemstemperatur. Lad mig gribe dem, som jeg griber dagen. Grådigt, dristigt og proaktivt. Vi har længe snakket om, at OMF skulle gøre noget for at fremme firmaets sociale momentum. Om jeg må be’.

Efter børsnoteringen og genvindingen af aktiemajoriteten af vor virksomhed, kan man sige, at vi har fået det head room, vi længe har søgt. Jeg oplever, at vores undersåtter, ja, undskyld, men de er jo ikke ligefrem i ledelsen. (Hvad hedder ham med postvognen egentlig?) Pis, jeg ryger af sporet, og har lige sat den der effektivitetstimer på, så jeg ikke spilder tiden på FB. Tilbage: Jeg har en velfunderet tro på, at en banal, usminket gulerod foran snuden, et motiverende skulderklap af en slags,  kan få en ansat til at blive den ekstra time. Skippe den familiedag etc.

Nu kunne vi så køre vanetænkning og rulle white boarden frem med skriften: Vi skal en tur på NOMA, vi skal i Operaen, vi skal ha personlig træner til cross fit-dag, vi skal leje en gammel biograf, vi skal flyve et sted hen og være nøgne. STOP. Nu skal Faxen’s DNA på banen. Vi er mønsterbryderne, de taktile, sanselige ledere med fornemmelse for vores folk.

 

Forestil dig en tirsdag sådan her:

Ved morgenbriefen står der en flaske sød portvin til dem hver på mødebordet. Stille og rolig står den dér, med ståltrådssilkebånd omkring. Herefter løfter vi sløret for en dag, de sent glemmer. Vi skal på tur i det danske land. Vi skal køre i kortege, alle tre Nisssan Sunny’er skal ud og strække ben, for vi skal til Odense. Klokken 9.30 stuver  vi os godt sammen, du har lavet en af de gode quizzer, og jeg har sørget for køre-bolcher og tørstslukkere. Vi sidder der med Bismarcks-klumper, der river ganen op og Zulu-lakridser, der samler spyt uden smag, og nu QUIZZER vi. En slår en prut, der fylder kabinen, og bud på fisens ejermand flyver fra forsæde til bagsæde. Dåser med Hornsleth’s nye energidrik hældes ned, og helt ærligt, tiden flyver, og det er løssluppent.

Vi rammer H. C. Andersens hus omkring klokken 13.00. Du har læst op på lidt trivia om den folkekære digter og sammenligner humorløst hans eventyr med et digt, du engang fik 10 for. Vi har frokost med selv. Hver sørger for sig.Det kan godt være, det er vinter, men en fleece-plaid kan holde mange underben varme. Så vi hygger en halv time på tæpper, i en park, ved en rundkørsel, med kornkaffe på kanden –  inden vi skal i Terrariet Vissenbjerg. Vi pirker lidt til deres sanser med denne aktivitet, deres ængsteligheder og mod. Det er små skub som dette, der i sidste ende kan gøre, at en medarbejder flexer sent.

Nu skal vi hjem. Jeg kalder den omkring klokken fem. Så alle kan nå hjem og lave aftensmad. Og vi kan ikke køre rundt med Gud og hvermand på det tidspunkt, således: parkeringen foran Os Med Fax’ hovedbygning bliver pick up for afhentning.18.30.

Et kram til dem alle giver vi også. Frontalt, ikke sidekram, og så har vi knækket den motivations-nød. Helt uden ryglæn. På en tirsdag.

Onsdag bliver en god dag.

Tüxen

 


 

 

 

 

For de få

Prelude:
Os Med Fax giver mig mulighed for at referere til mig selv i 3. person. Det har jeg aldrig rigtig gjort, men fordi det er en samlebetegnelse, der inkluderer Madsen, Sjælland og øerne plus hele bogholderiet, så kan jeg gøre det, uden at få en jernsmag i munden.

Midte:
Hvorom kloden drejer: OMF holdt for nylig en hyggelig spred-budskabet-night. Vores strategi var at gøre det så ydmygt og hemmeligt, at vi knap nok sagde det til vore venner, i hvert fald kun meget få og dét cirka et halv døgn før afvikling. Det resulterede i præcis, hvad vi havde håbet på. Et larmende sparsomt fremmøde. Perfekt. Nu havde vi kildet ved folks nysgerrighed, som en fjer på en ny-raget noss’, og sået frø, så folk rigtig ku’ snakke. Og vi mærker effekten, wow-effekten, så glæd jer til OMF Night #2. Musik, budskaber & ledelses-coaching i Advanced Level. Denne gang lukker vi lidt flere ind.

Slutning:
Farveller.
SOM LØGRINGE I VANDET

DER VAR ENGANG, hvor man lavede halvfrække reklamer, og det var sgu okay. Nogen fandt det chauvinistisk. Og det var sgu også OKAY. Brokken medførte at de frække reklamer blev sjældnere og subtile; noget med en champagneflaske der popper ud over en bakket, hudfarvet overflade. Men brok er jo også omtale, så et rigtig kvikt bureau går efter guldet og laver en reklame med fx en bar røv, der siger at du skal apologize later ud af revnen. Eller noget i den dur. Eller en konkurrence for piger med små bryster, der kan vinde nye store bryster. Nogen gange hænger intention og følgevirkning bare ikke sammen.

Faxen er erotisk, og det kan din kampagne også blive. Men vi er ikke snotdumme som On!Ad.
Os Med Fax er mere a la denne Levi’s reklame fra december 1971.

Det’ det rene gestik: MØDET

OMF går til mange møder. Vi sætter pris på en god agenda, en ordentlig mødebakke med hvidvand, et par tilfældige æbler i skål fra ‘Zone’ og bolcher pakket i firmalogo-wrap. Vi er præcise og forberedt til tænderne. I dag var vi til et – for slut-result 2011 – essentielt forretningsmøde, og det forholdt sig således, at en pap stod på lur, da vi gik til og fra præsentationen for en – i det flg.- unavngiven kunde. Se dette som en indføring i formasteligt forretnings-kropssprog.


På vej til at lægge dem ned. Fokuserede og ved godt mod.
 


Tüxen til Madsen efter endt møde: “Jeg har et aberderbei. Når jeg taler om en gedigen wow-effekt i pipelinen, skal du bruge pegepinden til at vise bevægelsen på tretrins-raketten. Ellers kan det være ligemeget med de dias.”
 


Det sagt; Kudos, mand. Vi solgte den godt. Den gik rent hjem, at du kunne huske hans kone laver smykker til webshop.”
 


Madsen til Tüxen: “Tak for nu partner, jeg fik sneget et par Lions ned i frakken. De Luxe mødebakken skal ikke stå der og kede sig. I tankebobbel ud af Tüxens hoved: “Han er skæg nok, den frelste røver.”

Ja godaften Berlin, jeg spørger bare